Øster Starup - Vester Nebel IF
IDRÆTTER » Gymnastik » Årsberetning » 2009

2009


Beretning 2009
Gymnastik- og fitnessudvalget


  Jeg vil indlede denne beretning med en klar jysk konstatering. Det går da vist meget godt! Vi har en gymnastik og fitnessafdeling der til stadighed udvikler sig i forhold til at give et rigtigt godt tilbud til alle i vores lokalsamfund, der ønsker at dyrke gymnastik og fitness.
 Den sidste beretning blev aflagt i januar måned, så derfor vil denne beretning omhandler de aktiviteter, vi har lavet siden da.
 Vores sæson sluttede i marts måned med de traditionelle opvisninger i Vingsted samt vores egen forårsopvisning og fest. Igen i år blev alle rammer sprængt og vi vil ikke tale om, hvor mange der deltog, men kun sige, at det bliver svært at være flere i hallen. Vi vil næste år forsøge at angribe dette ved at opstille tribuner, hvis det er muligt.
 Forårsfesten er årets familiefest i lokalområdet med over 600 deltagende. Et arrangement vi er meget glade for og som viser, at rigtig mange i vores lokalsamfund bakker op om det frivillige arbejde vi udføre. Der er rigtig mange der giver en hånd – og når mange hænder løfter samtidigt, så kan de løfte meget.
 Selvom de fleste hold stopper efter opvisningen oplever et stigende ønske og behov fra vores gymnaster for at fortsætte. De sidste to år har vi lavet sommerspring, som også er blevet en succes – hvis kræfterne rækker til det næste år vil vi lave en aldersopdeling, så endnu flere kan få glæde af dette tilbud.
 Ved årets sommerfest var det igen forholdsvis nemt at få fundet de nødvendige hjælpere. Sommerfesten er inde i en god udvikling, hvor aktivitetsniveauet og dermed indtjeningen er stigende, hvilket er til gavn for os alle i foreningen. Overskuddet gør det muligt at gøre endnu bedre at dyrke idræt i ØSVN.
 Vi er nu godt i gang med den nye sæson, som er kommet rigtig godt i gang. Vi har taget vores nye hjemmeside og dermed online tilmelding i brug. Vi er super glade for dette nye system og kan se rigtig mange gode muligheder, så vi glæder os rigtig meget til at lære alle facetter i systemet at kende. Der skal lyde en rigtig stor tak til Mette og Ulrik for deres store arbejde.
 Det er i år lykkes os at få et hold damemotion op at stå, hvilket vi er meget tilfredse med, vi nærmer os nu et af vores mål, om at have tilbud til alle fra vugge til grav. Vi mangler stadig de ældre, men denne aldersgruppe har gode muligheder andre steder i lokalsamfundet, så vi vil ikke prioritere dette så højt.
 I vores fitnessafdeling sker der også hele tiden udvikling. Vi er klar over at vi i forhold til fitness til stadighed skal opstarte nye muligheder og aktiviteter for at holde folk i gang. Flere har taget positivt imod tilbuddet om at træne frit hele ugen til en lidt højere pris. Vi håber, at dette kan være til inspiration for flere.
 I gymnastikudvalget har vi sat fokus på følgende for indeværende sæson:
  • Fokus på at hjemmeside kommer til at fungere optimalt
  • Fokus på at springforløb bliver forankret
  • Fokus på at gøre fitness endnu mere fleksibelt – gerne med flere tilbud
  • Fokus på at vore instruktører og ledere bliver dygtigere
  • Fokus på vores egen interne struktur
Vi vil gerne udvikle vores hjemmeside, da det er væsentligste kommunikationsvej til vores medlemmer. Vi er fuld gang med dette og Lene Balle som er vores webmaster har gode idéer som vi sikre på, vil få flere besøgende på vores side.
 Vi har mange dygtige gymnaster og vi vil gerne holde fokus på, at de oplever at blive endnu bedre. Vi har derfor sat et arbejde i gang for at koordinere træningen således, at der et forløb fra far-mor-barn til de bliver juniorer. Et godt hjælpemiddel i denne forbindelse er brug af ”sportsplanner” et it-program som kan bruges i forbindelse med planlægning af træning samt til at visionalisere træningen for gymnasterne. Vi har fået stillet programmet gratis til rådighed for vores instruktører i et år, for at være med til at udvikle det.
 Fitness skal til stadighed udvikles – vi vil arbejde intens på dette. Især bør vi havde fokus på de udendørs muligheder, da det ikke er nemt at udvikle mere i hallen, på grund af den manglende udvikling af denne. Vi håber, at den nye halbestyrelse er klar til at gå i gang – og vil gerne bidrage til arbejdet – der er nok at tage fat i.
 Vi har 70 frivillige instruktører i afdelingen, hvis vi skal fastholde disse er det meget væsentligt at det er attraktivt at være instruktør i ØSVN. En af de ting, der kan være med til dette er, at sørge for at de for videreuddannelse. De gode muligheder som Vejle Kommune giver for dette ved at yde et tilskud på 80 % gør at arbejder hårdt på at alle instruktører kommer på minimum et kursus i løbet af sæsonen.
 Vi er et stort udvalg med mange ansvarsområder. Vi vil i denne sæson have fokus på vores interne struktur, således at vi udnytter alles kompetencer bedst muligt samtidigt med, at ingen har større opgaver, end det er sjovt at løse.
 Jeg vil gerne slutte med at sige tak for samarbejdet til alle i udvalget samt i ØSVNs bestyrelse.

V. Nebel d. 29. okt. 2009
Per Nedergaard Rasmussen
Tilmelding til hold:
Er du allerede medlem og ønsker at tilmelde dig til hold - find da den ønskede idræt i menu'en og gå ind under punktet "tilmelding".
Er du ikke medlem kan du tilmelde dig herunder eller ved tilmelding til det ønskede hold.

Nuværende eller tidligere medlem:
Er du medlem (har en konto i conventus) kan du logge ind og se/rette dine kontaktoplysninger, se købte billetter, holdtilmeldinger betalinger mm. Gå under punktet "ØSVN-IF", "Medlemsinfo", "Medlemslogin" eller klik her.

Nyt medlem:
Du kan nedenfor oprette dig, som nyt medlem.
Det er VIGTIGT at du ikke opretter dig som et nyt medlem, hvis du tidligere har været oprettet. Tjek. evt. under "medlemslogin" om du blot har glemt din kode.
Dette kan også ske ved holdtilmelding.
BEMÆRK på knappen ovenfor er KUN til nye medlemmer og er KUN til at oprette en medlemsprofil. Efterfølgende skal du tilmeldes et hold eller et abonnement - se mere under den enkelte afdeling.
Besøg vores side
Følg os på Instagram
Øster Starup - Vester Nebel Idrætsforening | 6040 Egtved