ØSVN-IF » Hjælp til den nye hjemmeside » Vejledning for udvalgsmedlemmer
Denne side indeholder information om den nye hjemmeside relevant for udvalgsmedlemmer (almindelige samt administratorer). Den beskriver de basale opgaver et udvalgsmedlem skal løse:
  1. Hvordan man opretter nye brugere i Conventus
  2. Hvordan man gør en bruger til medlem af et udvalg
  3. Hvordan man opretter et nyt hold i Conventus
  4. Hvordan man tilknytter trænere til et hold
  5. Hvordan man åbner et hold for tilmeldinger (samt evt. on-line betaling)
  6. Hvordan man opretter en ny begivenhed i Conventus kaldenderen
  7. Hvordan man redigerer afdelingens opslagstavle
  8. Hvordan man fjerner gamle hold og erstatter dem med nye

9. Hvordan man ser medlemmerne af et hold og tilføjer/fjerner medlemmer: se vejledning for trænere/instruktører
  10. Hvordam man sender en besked til alle medlemmerne af et hold: se vejledning for trænere/instruktører
Se ordbogen for diverse forklaringer.

1. Hvordan man opretter nye brugere

Trænere og udvalgsmedlemmer skal være brugere for at kunne benytte Conventus. Første trin er at sikre at personen har en profil, det gøres lettest ved at følge anvisningen for trænere. Derefter skal der oprettes en bruger til profilen, dette gøres vha af administrationsmenuen hvor man skal vælge "brugere". Derefter kan man vælge "ny" og finde personens profil (som jo er indtastet af personen selv). Til sidst klikkes opret som bruger: man vælger er brugernavn og hvilken type bruger det skal være:
  • Udvalgsadministrator (administrator)
  • Udvalgsmedlem (superbruger)
  • Træner (bruger)
Det er vigtigt at give brugeren de rigtige rettigheder, da det beskytter systemet mod at man ved et uheld kommer til at slette et hold (eller lignende). For detaljeret vedledning se følgende video:

2. Hvordan man gør en bruger til medlem af et udvalg

For at gøre en bruger til medlem af et udvalg klikker man ind i adressebogen, finder det rette udvalg, og klikker på tilføj/fjern. For detaljeret beskrivelse, se følgende video:

3. Hvordan man opretter et nyt hold

For at oprette et nyt hold i Conventus vælger man adressebog, klikker på sin afdeling for at få menuen frem, og vælger ny gruppe. Som gruppetype vælger man hold, og kan derefter skrive de relevante informationer ind.
Bemærk: en overgang måtte man ikke selv oprette hold men skulle bede Ulrik om det eller alternativt duplikere et eksisterende hold. Dette er ikke længere tilfældet, fejlen er rettet af Conventus, og man må gerne selv oprette nye hold.
For detaljeret beskrivelse, se følgende video:

4. Hvordan man tilknytter trænere til et hold

For at tilknytte trænere til et hold skal man redigere holdet (ved at klikke ind til det igennem adressebogen) og så vælge "Tilføj/fjern" ud for listen af trænere. Trænere kan så findes i det popup-vindue som kommer frem, brug evt. "Ny" hvis den almindelige søgefunktion ikke kan finde personen, og klik på træneren ude til højre for at fjerne vedkommende hvis det er påkrævet. For detaljeret beskrivelse, se følgende video:

5. Hvordan man åbner et hold for tilmeldinger

For at åbne et hold for on-line tilmeldinger skal man simpelthen redigere holdet (ved at klikke ind til det igennem adressebogen) og så vælge åbne for on-line tilmelding. Holdet vil nu kunne ses på afdelingens tilmeldingsliste som ses igennem hjemmesidens forside. For detaljeret beskrivelse, se følgende video:

6. Hvordan man arbejder med Conventus kalenderen

Klik først "Kalender" ude til venstre hvis det endnu ikke er valgt, klik så på en given ugedag for at oprette en ny begivenhed den dag, eller klik på en eksisterende begivenhed for at rette i den. Nye begivenheder skal normalt tilknyttes udvalget for den afdeling det vedrører, så vises de både på forsidens kalender og på en eventuel kalender tilknyttet den enkelte afdeling. For mere detaljeret vejledning, se følgende video:

7. Hvordan man redigerer afdelingens opslagstavle

Opslagstavlen gør det muligt på en let måde at vise information på afdelingens forside. Klik på adressebogen, så menuen for afdelingsudvalget, og vælg her opslagstavle. Rediger teksten og tryk gem; bemærk at der i øjeblikket er begrænsninger på hvordan store bogstaver i teksten fra opslagstavlen vises på hjemmesiden. For detaljeret vejledning, se følgende video:

8. Hvordan man fjerner gamle hold og erstatter dem med nye

Det er vigtigt at man ikke blot sletter gamle hold: de skal bruges til optælling af antal medlemmer i løbet af året. Ved ny sæson vil man typisk duplikere de eksisterende hold og i den forbindelse lægge de gamle i arkivet. Dette gøres ved at klikke "dupliker" på hvert enkelt hold i holdlisten og derefter angive det nye navn - muligheden for at arkivere det gamle er automatisk valgt.

Øster Starup Vester Nebel Idrætsforening - Nørresø Allé 112, Vester Nebel, 6040 Egtved - CVR 50665011